Thursday, February 4, 2010

Nu lägger jag fan ner

... orkar inte med den här skiten längre.

7 comments:

Brynolf said...

Was ist los?

meta said...

Jag har läst "kvinnobasharligans" totalkapande av den intressanta tråden. Lägg inte ner på grund av det. Inte här. Inte i spelvärlden. Inte alls!

devilkitten said...

Mtp det ifrågasättande, det grundlösa inkompetensförklarande och den tröttsamma kamp det innebär att konstant bli ifrågasatt på subjektiva grunder (med påföljande skällsord som exempelvis rabiat feminist, spelhatare, sexualmoralist, moralpaniker osv) anser jag inte att det är värt att fortsätta. Den här attityden har funnits med sedan jag började engagera mig i ämnet genus & spel. Jag vet inte hur många gånger jag blivit kallad för "Didi" (Didi Örnstedt skrev boken "De övergivnas armé" som anförde att rollspel kan vara farligt) vid det här laget. Det är tröttsamt, jag blir nedstämd och det finns inget som tyder på att den här behandlingen kommer att upphöra, snarare tvärtom. Spel är ett känsligt område för många, just för att det är så engagerande, och eftersom det är jag som kommer med budskapet om att spelen inte är perfekta är det också jag som får ta mycket av den framvällande ilskan på olika sätt. Jag har hård hud, men den är inte hur hård som helst.

Illern said...

Jag ska inte försöka övertala dig att fortsätta om det är så illa, någonstans måste det ju finnas en gräns för hur mycket man offrar, men ville säga att jag såg fram emot en bok.

meta said...

Aj. Det låter inte bra. Om det tär så på dig, är det kanske inte värt det? (Å andra sidan kommer du kanske bli hjärtligt trött på hur spelen är om du inte fortsätter protestera också? Och det tär det med.)

Jag tror att du behövs som föregångare och som "whistleblower" (min svenska har blivit usel). Står du helt ensam i det här då? Jag tror inte det, men jag tror att det är svårt att hitta personer som orkar/vågar stå upp för att du har rätt, offentligt. Men jag kanske inbillar mig att såna massiva protester och invektiv betyder att det är något som träffat precis rätt... för annars vore det väl lätt att skaka av sig?

Elakt att jämföra med Didi Örnstedt, var det inte hon och en till som påstod att D&D orsakade tonårssjälvmord nån gång i urtiden?

devilkitten said...

@ illern - jo det gjorde jag med, men jag anade inte hur trögt det skulle gå, eller att människor jag respekterade skulle gå till angrepp på sättet de gjorde.

@ meta - självklart är det fler som kämpar vid fronten, men det är nog inte lika många som är riktigt lika synliga. Jag har ju fördelen av att vara en kvinnlig speldesigner och väcker därför lite uppmärksamhet på både gott och ont.

Och jo, Didi anser att rollspel är farligt.

meta said...

*pepp*