Thursday, February 26, 2009

Ajajaj! Nu skall vi sluta spela på grund av händerna!

Förvisso har jag själv i mindre utsträckning drabbats av de åkommor som beskrivs i Aftonbladets artikel.

Första gången handlade det om hudsprickor under naglarna. Soul Calibur-tumme, kallade jag det då. Det kom sig av att jag tryckte för mycket på knappar med högertummen.

Den andra gången var det den mildare varianten Guitar Hero-kramp, som yttrade sig genom att jag fick kramp i lillfingret på vänster hand av att ha försökt spela Bucketheads Jordan på Expert.

Inga av de här åkommorna har lämnat några störres spår, och precis som vi svenskar har tendenser att påpeka så gäller väl samma sak här som på andra ställen.

Lagom är bäst.

Game Over har uttalat sig om eländet och sagt att alla sådana här rön måste tas på allra största allvar. Jag får väl kontra - igen - med att man har ansvar för sina egna handlingar. Spelar man tills man får rejält ont så är man antingen:
 
1. Lätt masochistiskt lagd
2. Rätt dum i huvudet

Alternativ 3 kan vara att man har ont någon annanstans och vill lätta upp den smärtan genom att distrahera sig. Det finns en gammal undersökning som tyder på att brännskadepatienter har fått mindre ont genom att ha något att fokusera på utöver smärtan, en distraktion if you will. Kanske blir det så att datorspel blir reglerat på samma sätt som marijuana? Du får spela, men bara om du har cancer, typ.

Intressant?

Andra bloggare om:
, ,

1 comment:

Joakim Andersson said...

Jag ser fram mot den tid då klasar av abstinenta WoW:are försöker få tag på sin gamecard-langare på Plattan, samtidigt som hemliga Wii-klubbar avslöjas i närhet till Stureplans innekrogar.

Här är nu ett helt nytt fält för lagstiftning á la IPRED:

Det handlar trots allt om folkhälsan - ochvåra barn. Varför tänker ingen på BARNEN!!?