Thursday, August 14, 2008

Morgonlycka... och lite *yuk*

Jag såg till min stora glädje att Bea har blivit intervjuad i Metro! Roligt Bea! Det är sådana där grejer som gör att man inser att livet är värt att leva. Bea är en gammal kompis från Helliden. På den tiden gjorde hon helt underbart galna keramikprylar och tecknade katter som såg ut som vindögda... tja... katter?

Numera är hon modedesigner och jag har tappat kontakten med henne, så där, litegrann. Vi har setts på T-banan ett par gånger och på en releasefest - eller snarare på väg ifrån en releasefest - och alltid sagt "vi tar en kopp te!" men bägge har varit upptagna. Nåväl. Det är i vilket fall som helst OTROLIGT kul att se att hennes hårda arbete har betalat sig, och jag önskar henne all lycka, för om det är någon som är kreativ och nyskapande så är det Bea. Hon var det då, och jag tvivlar på att ränderna har gått ur. Så jag skall masa mig iväg till Designgalleriet och kolla på hennes baddräkter, om inte annat så för att få en kreativ nytändning själv.

(I mitt huvud rör sig tankar om storslagna tvärkonstnärliga installationer, med mig, Bea, Joakim, Staffan, Lotta och Stellan, K.A., Iwona, Krämer, Örnebring... kort sagt alla otroligt smarta och spännande tänkande människor jag har mött under min utbildning och i mitt arbetsliv. Jag vill bygga en kreativ smältdegel! Who's with me? Who's bloody with me?!)

Nåväl. Till *yuk* då. Det första går till alla harkeliter där ute. En harkelit är oftast en äldre man med omfattande buk. Harkeliten spenderar hela resan från början till slut med att med oregelbundna intervall mana fram slem ur de mest oväntade kroppshåligheter. "hurröökhh... huuuöökrrkrrröööhhhh... HÖKKKRÖHH!!" Och så pågår det så tills jag tror jag skall slå ihjäl gubbfan. Ursäkta alla gubbfanar därute. Jag vet att ni förmodligen inte alls tillhör kasten harkeliter, men JÄVLAR vad irriterande de gubbfanarna är. Särskilt innan kl 7 på morgonen.

Det andra *yuk* går till Alex Schulman. Nu har han uttalat sig på sedvanligt nedlåtande och mobbiga sätt om "andra bloggare" än han själv. Också det i Metro. Det var därför jag såg det. Jag tog en för artikeln med Bea, och fick skräpet Schulman sagt på "köpet".

Jag tycker inte om hans attityd, har aldrig gjort.

Jag kan inte klämma fram ett enda trevligt ord om den mannen.

Intressant?

Andra bloggare om:
, , , , , ,

2 comments:

Mary said...

Trevligt ord om Schulman - varför inte barnslig... det kommer alltid för mig.

devilkitten said...

Mjo, det är iofs sant. Barnslig är riktigt passande.