Monday, September 8, 2008

Discordia

Jag drevs till aktion.

Jag läste Klokbokens blog, men eftersom han inte har uppdaterat på grund av att han drabbats av WoW, så fick jag klicka vidare till Griniga Gamla Gubbar (gubbe som gubbe tänkte jag - för den intresserade tog jag även vägen förbi Gubben) och läste att Aftonblasket startar en kvinnosite vid namn Wendela. Den innehåller smink, mer smink och skor.

En bloggare, Allica, blev förbannad och skrev även det i sin blogg. Det var en så bra idé att jag reggade www.discordia.se på Binero och skall bygga en alternativ site. Just nu letar jag efter någon som kan hjälpa mig att klämma upp ett CMS på binero, och därefter tänkte jag rekrytera lite skribenter som kan hjälpa mig att se till så att det blir lite action på sidan. Allica har en stående inbjudan om att delta.

Jag hade tänkt mig följande upplägg:
* Verktygstips - hur skruvar jag ihop möbler från IKEA utan hjälp? Vilken skruvdragare behöver jag, beroende på behov? Kan jag lära mig att spika? Jag är rädd för verktyg - vad gör jag? (FYI är det här frågor jag själv ställts inför vid ett eller annat tillfälle)
* Växter - min tumme är brun, inte grön. Finns det växter som tål det?
* Månadens successtory - hur lyckas jag på mansdominerade områden? Vilka tips och tricks kan jag ta till? Vad skall jag INTE göra?
* Roliga spel - eftersom jag är den jag är kommer jag att tipsa om icke-mainstreamspel som är KUL att spela.
* Engagemang - jag vill hjälpa till med något. Hur gör jag det? Jag tänker mig en serie artiklar om exempelvis idéellt engagemang, och hur jag tar mig in i olika organisationer, vad som krävs och vad jag kan förvänta mig för respons.
* Sex - Allica efterlyste i sin blogpost sexspalter för personer som är tillsammans med personer. Well, JAG kan säkerligen inte skriva en så'n spalt. Men jag är övertygad om att det finns en bi-person därute som kan ge bra tips.
* Gör det själv! - hur man startar upp exempelvis en alternativ tjejsite, blandar betong, bygger en hylla eller - varför inte - gör coola smycken som inte är ett dugg mainstream.
* Politik - Artiklar om dagsaktuell politik, exempelvis av gästbloggare?

Det är kul att engagera sig. Och det är kul att driva igång saker.

Och om det inte blir något av det här så har jag en alldeles sprillans ny domän som jag kan stoppa upp stuff på. Discordia är ett trevligt namn. Hoppas jag inte blir stämd av någon bara.

Intressant?

Andra bloggare om:
, , ,

5 comments:

Hans Persson said...

Allmänt bra beskrivningar på hur man gör saker hittar man i Craft (ombloggad här), Make och Instructables.

devilkitten said...

Jorå, de finns med i mina bokmärken :), men tack för tipsandet :)

J said...

Jag är FÖR.

(juliaskott.wordpress.com)

Wilhelm Raab said...

Med den adressen så måste jag ju göra nå't. Jag kan .. uh... länka er.. ,-)

Petrus said...

är du med tanke på domännamnet familjär med discordianism SOM RELIGION??
http://www.principiadiscordia.com/