Thursday, September 18, 2008

Sov mig till månen

Jag somnade runt 22-tiden igår. Lite senare. Och vaknade kl 4 av att *något brakade* i lägenheten. Jag var övertygad om att en mullvadspatrull hade brutit sig upp genom mitt parkettgolv med sin stora jordskruv, och banne mig, innan jag visste ordet av var jag uppe ur sängen och stod och blinkade lite fånigt i ljuset av glödlampan.

Vardagsrumsgolvet var tomt på både jordskruvar och mullvadspatruller.

Jag sover riktigt, riktigt dåligt. Den sömn jag får avbryts av mullvadar och Herr Holms Homonculus. Han satt och pratade på min axel inatt. Det var något vi kom på, snusmumriken och jag, när vi diskuterade hur han skulle kunna bli Den Store Författare vi båda vet att han egentligen är. Det är bara plebejer och patrask som inte insett det än. Att snusmumriken kan lysa lika klart på himlen som vilken Håkan Nesser som helst, alltså.

Herr Holms Homonculus kom av diskussioner om deckare. Herr Holms Homonculus är egentligen en liten detektiv som med sin mästares "hjälp" löser diverse ockulta mysterier. Tror jag. Vi kom bara på titeln och inledningen igår. Vi kanske borde skriva en bok på äventyret vi skrev tillsammans? Det om något är nog snaskigt nog för vilket förlag som helst. Homosexualitet på 1700-talet! Och kungakonspirationer!

Hummm... *tänker*

Eller så tar vi en sak i taget och får klart det som måste bli klart först?

Intressant?

Andra bloggare om:
, ,

3 comments:

Gubben said...

Så klart ni ska skriva en bok - här är första beställningen!

devilkitten said...

Haha! Du är så bra Gubben. Du dyker upp ibland, säger något förnuftigt och gör att jag blir glad i hela kroppen :). Fortsätt så, så fortsätter jag att läsa om ditt öde och dina äventyr.

Salle said...

Homonculi är söta och läskiga. Fler såna!