Wednesday, September 30, 2009

Vila i frid, Mattisson

En av mina konventsvänner är borta. Sakta men säkert får jag reda på mer och mer omkring omständigheterna för hans död - genom Facebook av alla jävla ställen - men det är inte viktigt just nu.

Mattisson var en Bra Människa. Han var själ och hjärta, engagerad och omtänksam. Och på inga som helst villkor kunde han pluta med munnen. Första gången vi träffades var på en buss till GothCon. Det var på samma buss som Ola Sundin rekryterade mig som utbytesspelledare för SydCons räkning. På många sätt var den bussen mitt inträde i konventsvärlden. Anordnad av Mattisson, mannen som fixade konventsbussar hur länge som helst för Sverok SKuDs räkning.

Senare jobbade vi närmare varandra, för på ett eller annat sätt var Mattisson alltid engagerad, alltid inblandad i SydCon samtidigt som jag var det.

Han var en entusiastisk, hjälpsam och go människa, en sådan där person man bara inte kan tycka illa om. Men han kunde inte pluta med munnen.

Han är saknad.

2 comments:

NINA said...

Oj. Kan inte påstå att jag kände honom, men vi har setts och pratat ett par gånger. :(

devilkitten said...

För min del var han en konventsbekantskap. En sådan där "fyra gånger om året" människa som det alltid fanns något att prata om med.