Thursday, January 8, 2009

Briljanta idéer finns överallt

Jag läser nu på morgonen i DN att Malmö stad har två socialtjänstemän (eller i det här fallet kvinnor) som har startat rådgivning på nätet för att nå ut till unga personer och informera om missbruk, hemlöshet, mobbing och så vidare.

Deras forum heter Soctanter på nätet och bara den formuleringen är helt briljant. Nog för att de inte är tanter, men vad är socialtjänstemän i dagligt tal? Soctanter!

Fram för fler sådana här fantastiska och interaktiva forum för socialtjänsten i hela landet. Det kanske blir en extra kostnad till att börja med, men jag har en känsla av att det kan betala sig självt i längden. Inte bara för att socialtjänsten kommer närmare folket - vilket jag tror skulle vara bra - utan för att det når ut till unga (och inte fullt så unga) och ger dem ett forum att diskutera den här typen av ämnen i, och dessutom med råd, stöd och hjälp från de som är utbildade i att hantera den här typen av frågor. Suveränt.

Lika suveränt, faktiskt, som biblioteksbloggen Bibtech 142, som också öppnar upp för en mer interaktiv form av kommunikation mellan de som arbetar med böcker och har kunskap om bibliotekssystemen, och de som (som jag) älskar böcker i alla dess former. Riktad information i dagens IT-samhälle är positivt och bör uppmuntras. Mycket.

Intressant?

Andra bloggare om , , , , ,

No comments: