Sunday, January 25, 2009

Det är lustigt...

... fast egentligen inte alls lustigt om man läser tidningarna. Men det är lustigt att tillverkningsindustrier som Volvo och Saab får en massa uppmärksamhet (ja, det vore ju HEMSKT synd om en vara som uppenbarligen inte efterfrågas slutade tillverkas, så vi kanske skall hjälpa Volvo och Saab? Det är en fråga om nationell stolthet) medan vården och Försäkringskassan travar på utan så mycket som ett pip från upprörda affärsmagnater som uttalar sig om den enorma nyttan med ett socialt skyddsnät.

Sociala skyddsnät är passé.

Dessutom kan man inte titta på dem och ta på dem och se hur lacken glänser i showroomet på samma sätt. Att ställa en människa framför en annan och säga "Se vad fint. Kalle har inte lunginflammantion längre, tack vare mig!" Det smäller liksom inte lika högt. Dessutom går det inte att köra med Kalle. Jo, det går att köra med Kalle. Kalle var ju tvungen att sjukskriva sig under sjukdomsperioden, men eftersom staten vägrar att reda upp härvan som är Försäkringskassan, så får inte Kalle någon sjukersättning. Istället går han - när han är frisk (om han får en vårdplats det vill säga) - till sitt lokala Försäkringskassekontor och skäller ut den person som har hand om hans ärende och klagar på att pengarna kom två dagar eller tio dagar försent.

Men försäkringskassan kan heller inte hålla upp en annan människa och säga "titta vad fint! Kalle fick sina försäkringspengar i tid tack vare mig!".

Den här typen av arbete är nämligen inte särskilt högt värderat. Det är ingen status att hjälpa andra människor och det ger inga påtaghliga konkreta resultat, som till exempel en ny fin bil.

Intressant?

Andra bloggare om:
, , ,

No comments: