Friday, April 11, 2008

Alternate Reality Games

DN skriver idag om att TV-serien "Sanningen om Marika" har fått pris för bästa interaktiva TV-program. Jag känner mig lite benägen att basha just "Sanningen om Marika", men jag skall låta bli, för det ÄR säkert så att det är ett av de bättre alstren som kommit ut på marknaden.

Det gläder mig att det har börjat plockas upp ARGs i Sverige också. Det gör mig lite ledsen att det inte höll högre kvalitet, för det finns så mycket mer man kan göra med mediet. Grundidén är suverän. Genomförandet var lite halvtaskigt. Säger jag som är perfektionisten nummer ett, fröken Pedant... you know.

(Ja, jag vet, jag skall inte ställa så höga krav på andra människor. Det roliga i sammanhanget är naturligtvis att jag ställer än högre krav på mig själv.)

Men tillbaka till ämnet. Alternate Reality Games. Det vore suveränt att bygga ett i Sverige. Jag har till och med haft lite samtal med en bekant om just detta, men vi kände oss tvugna att lägga ner eftersom det inte fanns tid på något håll. Det kanske är det som skall bli mitt nästa projekt? Dra ett ARG från början till slut och verkligen se till att få finansiering, ett crew, ett utrymme att köra på...?

Hmm, nåväl. "Sanningen om Marika" fick pris, det är ett ARG, spel är bra i alla former. Fram för mer spel. Även om de är lite halvtaskigt genomförda.

Intressant?

Andra bloggare om:
, , ,

3 comments:

wingate32 said...

Mycket roligt att se någon uppmärksamma denna stora händelse. Framtiden ser verkligen ljus ut för The Company P och likasinnade.

Fick stor användning av din konventserie och har lagt dig i min blogroll, hoppas du inte har något emot det.

Ola Janson said...

Självklart är det du Åsa som uppmärksammar detta av alla i hela världen.

Jag tycker det är lite pinsamt hur dålig medvetenhet det finns, speciellt inom "branschen". Jag skrev ett inlägg om Berghs ( http://spelarkitektur.wordpress.com/2008/04/01/berghs-spanner-musklerna/ ). Delar av panelen lovrprisade ARG som fenomen men hade ingen aning om att Marika blivit (då) nominerad.

Bra att du skrev i alla fall...

Ola

devilkitten said...

Jag hoppas om bekant på att få möjlighet att delta i, eller ännu hellre vara med om att bygga upp ett ARG. Jag älskar tankenoch har varit helt förälskad i idén att göra spel som är interaktiva i stor skala ända sedan 2001, när jag först började jobba inom spelbranschen.

Därför tycker jag att det är viktigt att lyfta fram alla former av spel som inte är spel på det "traditionella" sättet, utan som bryter lite ny mark.