Thursday, April 3, 2008

En bokknarkares bekännelse

Hej, jag heter Åsa och jag knarkar böcker.

på allvar. Jag knarkar verkligen böcker. Jag läser konstant. Och OM jag inte läser konstant så skriver jag. Förvisso inte böcker men bloggar, äventyr, mail, brev, små notiser, noveller... you name it.

Jag kom på mig själv idag faktiskt. Jag köpte en kortlek på Akademibokhandeln. Jag TÄNKTE bara köpa en kortlek. Men så helt plötsligt så dök det upp en bok om språket. Och en om porr, en tredje om män, bögar och hatbrott. Och bara som en eftertanke, eftersom jag stod bland pocketböckerna så tog jag för mig av en handbok i skrivandets konst också. Bara för att den då blev gratis.

Jag vet inte vad det är... Ser jag en bok som jag tycker verkar bra, så måste jag liksom ha den. Eller som Tad Williamsboken jag köpte igår för tjugo spänn. Den låg där och såg så ensam och övergiven och trasig ut. Så jag köpte den. Och jag köpte Paulo Cohelos "Alkemisten" också... Jag tror jag missbrukar böcker, helt enkelt. Om man KAN missbruka böcker.

Jag kanske kan?

Intressant? Hmm... beror på om man är voyeur.

Andra bloggare om:
,

2 comments:

Johan said...

Den vanliga definitionen av ett missbruk är väl att det är skadligt? Jag sysslar konstant med litteratur, och text, men trivs alldeles utmärkt med det.

//JJ

devilkitten said...

Mmm, men när man inte sover? När man köper böcker hellre än mat?

Kan det möjligtvis betecknas som missbruk? Sedan får man kanske ta språkbruket med en nypa salt och inte ordagrant. Jag trivs visst med mitt bokmissbruk. Det råkar bara bli dyrt och jag kan inte gå in i en bokhandel utan att komma ut med en bok.