Sunday, May 6, 2007

Europa

Jag har skrivit hela helgen på Europa och nu börjar det ta sig, kan man väl säga.

Jag tog en cykelutflykt till Alby och ICA Maxi igår också, tar drygt 25 minuter att cykla enkel väg, så det lär inte bli överdrivet många cykelturer dit. Dessutom var det någon idiot som ville impa på sina kompisar och skruvade ur mina ventiler. Jag fick köpa nya för 20:- och pumpa upp däcken igen. Riktigt lyckat skämt, vem det nu än var som kom på det. Synd bara att du lyckades skruva ur ventilerna utanför Biltema. Hur puckad får man vara? Trodde du att tjejen som hade cykeln var helt handikappad? Att jag inte skulle fatta att det går att byta ventil?

Människor som du får mig att tappa tron på mänskligheten.

Men Europa som sagt. Idag har det blivit korrläsning och påfyllning på de områden som saknades i Sverigeavsnittet. Igår var det Introduktionsavsnittet som blev klart. Råtexten. Det kommer förmodligen att behöva klippas en hel del innan publicering. Jag hoppas kunna ha klart hela modulen i slutet på Maj, förutsatt att jag inte råkar ut för något oväntat.

Jag är mycket nöjd med min Linnévinkling. Det känns lämpligt eftersom det även är 300-årsjubileum för honom i Stockholm och resten av världen.

Mina handleder strular järnet, men jag skall strunta i det och ändå träna aikido imorgon. Hoppas jag. Det har gått en månad sedan jag tränade sist och jag vill verkligen inte sluta träna. Men jag kanske måste. Vänsterhanden strular också, men där är det lillfingret och ringfingret som domnar. På högerhanden är det tumme, pekfinger och långfinger. Vänsterarmen börjar dessutom göra ont när jag låter armbågarna vila på för hårda underlag. Så det kanske är bättre att kolla läget än att inbilla sig att det blir bra. Nåväl. Jag skall börja träna på att skriva med vänster hand. Jag kommer inte att överleva att inte kunna skriva för hand. Jag måste kunna göra det. Och anledningen till att jag oroar mig är för att när jag använt handen för mycket så tappar jag finmotoriken. Fingrarna darrar. Och svullnar. Det kanskeär stress som gör att det blir så här, men jag tror inte det.

Elände, eller hur? Allt kastar sig över mig och klubbar ner mig. Det räcker inte med en olycka...

No comments: