Wednesday, June 11, 2008

Upplockad budkavle

Jag har för ovanlighetens skull kopierat en bloggtext, som ursprungligen kommer från Bloggen Bent, men som jag själv plockade upp på Herr Klokboks kollektion. Det här är viktigt, och även om jag vet att jag inte läses av riktigt lika många som vare sig Bent eller Klokbok, så känner jag ändå ett behov att sprida posten vidare.

Min blogg kan knappast ses som politisk. Men det här är viktigt. Gå in på "Stoppa FRA-lagen nu!" om du känner att du behöver mer information.


Den 17 juni röstar riksdagen med stor sannolikhet igenom FRA-lagen, mot folkets uttryckta vilja. Hur mycket är du villig att satsa för att se till att FRA-förslaget faller?

Bloggarnas engagemang har det inte varit att ta fel på. Det är svårt att hitta någon bloggare som har argumenterat för, som inte är insyltad i de partigrupper som driver förslaget i Sveriges riksdag.

Men räcker det? Jag tvivlar. Helt ärligt. Och jag ställer mig frågan, hur stort engagemang har bloggarna, egentligen? Är de villiga att offra mera av sin tid på en markering? Är de villiga att leda protesterna ansikte mot ansikte, snarare än elektron mot elektron? Är de villiga att lägga ut pengar på att resa från Ystad och Haparanda till Stockholm och göra sin röst hörd?

Det här är mitt förslag. I gammal god progganda och i gammal god liberal anda är det dags att flytta ut protesten från de varma kontoren, sovrummen och köksborden till gatan. Inte för att rasa, slå, och härja, men för att finnas där det demokratiska sveket sker. Inte för att demonstrera utan för att sörja, eller fira?

Är ni beredda att offra er tid, era pengar, och ert engagemang på detta, bortom det som ni redan gör nu? Är ni beredda att ta ledigt eller skolka från era jobb, er skola, er arbetslöshet? Är ni beredda att lägga ut för biljetter och resa till Stockholm?

Är ni som har tillgång till pengar och resurser redo att satsa på att sponsra bussar från er ort till Stockholm? Är ni som klagat i högan sky redo att lägga ner fysiskt slit och fysisk möda?

Om ni är det, då samlas ni klockan 08.00 på Mynttorget i Stockholm den 17 juni och förblir där hela dagens till dess att voteringen i Sveriges Riskdag är genomförd. Nej, det är inte en demonstration, inte en protest, bara svenska folkets sorgeyttring över demokratins död. Inga banderoller kommer att flyga, och inga politiker kommer att hålla tal. Det är bara du, jag, och de andra som kommer som väntar.

Om ni inte är beredda att satsa nu när det gäller, ja då kan jag ju vända argumentet som många av er har använt mot de vacklande alliansborgarna. Om nu principen är så viktig för er, varför är ni inte villiga att göra en markering när det verkligen blåser?

Syns vi den 17:e?


Intressant?


Andra bloggare om:
, , , , , , , , ,

3 comments:

Jan Erik said...

Sa inte riksdagen redan nej till Bodström när han försökte genomföra dom här dumheterna? Håller dom på nu igen. Vad i helvete håller folkpartisterna på med? Liberalerna my ass. (Om någon undrar brukar jag vanligtvis titulera mig själv liberal och folkpartist)

Klokbok said...

Riksdagen sa nej till Bodström förra året, men inte för att det var ett dåligt förslag utan för att det var ett förslag från sosarna.

Det förslag som snart kommer att röstas igenom ... om inte Federley och några andra törs göra vad som är rätt ... är i praktiken EXAKT SAMMA förslag, men den här gången ett borgerligt förslag.

Dvs ärvt från förra regeringen.

Det är en massa politiskt mumbojumbo omkring det hela, vilket inte på något sätt förminskar vad det egentligen handlar om.

17 juni, kl 08:00 (eller 09:30, om du är morgontrött), på Mynttorget, Stockholm.

Det kanske hjälper att inte protestera eller demonstrera, bara att ... ja. Stå där. Och vara.

Tomas_Timelock said...

Aktivismvideo på YouTube och VEOH!

http://www.youtube.com/watch?v=0pAYZmMD-TE

http://www.veoh.com/videos/v14194515jHjr7SYt

http://www.stoppafralagen.nu/

/tomas