Tuesday, June 10, 2008

Äventyr på akuten

Dagen har gått åt att försöka komma till rätt med mina svullna och irriterade ögon. De har varit svullna och irriterade ett bra tag, och imorse vaknade jag med förnyad värk. 

Ergo - jag tog en tur till vårdcenstralen och hoppades på en snabb fix. 

Den snabba fixen övergick i en kalldusch. "Näe, du , jag tror vi skall akutremittera dig till S. Eriks Ögonsjukhus inne i stan."

"Va?!" 

Det här gjorde mig av förklarliga skäl lätt orolig. Jag fick dock mentalt stöd ifrån pojkvännen,  vilket så här i retrospekt inte gick av för hackor.

Sagt och gjort fick jag ett papper i handen och åkte in på stan för att mäta trycket i ögonen och kolla läget. Jag anlände vid 13. 38 och gick därifrån vid 16.10, med ett e-recept på diklofenak i mina virtuella händer. Jag har åkt på en muskelinflammation i ögonfästena. 

Så dagen har gått åt att åka tåg, lyssna på arga barn som vill gå till dagis (Ja, snälla, snälla pappa ta med ungjäveln till dagis *stööön*) och att åka mer tåg. Men nu skall förhoppningsvis mina besvär med ögonen vara omhändertagna. 

2 comments:

Tomas said...

Hoppas dina ögon kryar på sig syster yster. Du har ju som tur är en klokbok att tillgå.

devilkitten said...

Mina ögon är det inget fel på. Det är musklerna bakom ögonen som är inflammerade. Men nu harj ag fått starka anti inflammatoriska, så nu börjar det lätta lite. Mullvadslooken är över :)