Tuesday, December 25, 2007

Godhet och kroppsbehåring

Stefan Einhorn skriver i DN att generositet mot våra medmänniskor betalar sig.

Det kanske är något att tänka på?

Något annat jag "ofta" tänker på är fixeringen vid kroppsbehåring.

Camilla Flink har undersökt hår och behåring, och det står det om i SvD. Själv är jag också fascinerad över det där med hår och var man får lov att vara hårig och var man inte får lov att vara hårig. Själv rakar jag inte benen. Jag tycker det är obehagligt, onödigt och ett stort "varför?" infinner sig när jag funderar på det. Samtidigt är omgivningens påtryckningar ganska stora. Jag har fått kommentarer mer än en gång på att jag har håriga ben när jag har shorts på mig. Från främmande människor. Värst var vid ett tillfälle när jag skulle åka från Lund till Malmö. Då kom det ett gäng lite yngre tjejer (18 - 19-årsåldern) och började kommentera mina ben och deras orakade tillstånd. Det var hån och det var personangrepp (för mina håriga ben hade naturligtvis med min intelligens att göra). Himla mysigt. Och detta för att jag hade håriga ben. Fantastiskt. I vilket fall som helst, det är trevligt att se att det inte bara är jag som funderar på det där med behåring.

Just nu sitter jag vid min moders helt fantastiskt gammalmodiga tangentbord och skriver en blog. Klockan är halv nio på morgonen och jag är helt ensam i deras lägenhet. De är ute på Torsö och firar jul i stugan. Som är mer ett hus numera. Igår var vi hos Hedvig och pappa. Jag tappade taget om saker och ting, och var inte det bästa sällskapet att ha att göra med. Det är jag aldrig när jag inte mår helt bra. Syrran var otålig på mig. Det var kanske för att det inte fanns andra än syrran och jag där för att muntra upp konversationen, jag vet inte. Men det var skönt att se pappa igen.

Idag skall vi ut till modern och Sture, men innan dess skall jag träffa Lars en sväng och gå en promenad eller något. Det var längesedan vi sågs nu. Skall bli kul att prata lite med honom.

Imorgon åker jag hem igen. Då kan jag vara tråkig hur mycket jag vill ända till den 2/1 - 08 när jag börjar jobba igen. Bra det.

1 comment:

Jennie said...

Hej Åsa!
Igår var jag ute och sökte lite på min bror, för att se vad som stod om honom på nätet. Då hamnade jag på din sida, och tänkte bara skicka en liten hälsning. Kul att läsa om alla dina projekt!
MVH Jennie Bålhede (Nordlander)