Sunday, January 27, 2008

Flopp, flopp

Det är kämpigt att vara snäll.

Att tänka på andra.

Att bry sig.

I fredags träffade jag Jim och Chris, och det var en trevlig afton, men det blev väldigt sent. Och jag kunde inte somna senare på natten heller, för jag tänkte för mycket. Som alltid. Tänker alltid för mycket.

Nick Cave kommer till Stockholm och Cirkus i Maj i år och jag skall gå. Erik trodde att biljetterna släpptes idag, men det var tydligen fel, de släpps i Februari. Jag påpekade att Nick Cave kommer till en kompis och frågade om han skulle med. Och möttes av tystnad.

I lördags var jag på brädspelsäventyr hos Erik och Co. Sju personer jag inte kände alls. Kort sagt: folket var trevligt, men det förekom lite "syskonkärlek" mellan två av herrarna som var lätt tröttsam. Nåja. Tre av dem var dessutom scrum masters, så vi hade lite att prata om.

Vi spelade Santiago, och Larsson kickade butt, men nästa gång, nästa gång skall jag banne mig slå honom så att det skvätter om det. Jag kom i alla fall tvåa. Det var Nya Bondespelet med mutor. Och torka. Bra, kort och effektivt. Enkel spelmekanik, MEN ruskigt komplicerat om man faktiskt tänker på vad man håller på med. Bra spel och det var tämligen billigt också verkade det som.

Sedan blev et Arkham Horror. Det är väl ett okej spel, men det var lite för långdraget. Monster, Yog-Sototh, tentakler och ghuler. Vi stängde sju portar (vi var åtta spelare) och sedan tog det stenstopp för vi fick inte upp fler. Inga fler portar på nästan två timmar. Gah! Dödstråkigt. Det var kul att spela till att börja med, men det var lite för fascistiska tendenser bland regeltolkarna. Det skulle göras på ETT sätt: RÄTT sätt. Gudars. Så noga är det väl inte? Då tappar man det som är poängen. Att det är roligt att spela.

Nåja, det var inte bara fascistiskt, det var kul också. Jag spelade den något surmulna författerskan Gloria som knatade runt och hittade clue-tokens hela tiden. Jag tror jag hade runt 10 som mest. Och määängder med spells och prylar som jag aldrig använde. Det var lite synd att det kändes som att spelet var mer fysiskt inriktat än vad det gäller lore och ockultism. Mer sådant! Det är härligt att bli galen! Mer sådant! Men enligt en del av spelarna är det olika karaktär på spelet beroende på vilket slutmonster man har.

En sak som slog mig när vi spelade var att man borde ha yta angiven på baksidan av brädspelskartongerna. "Det här spelet tar upp så här mycket yta". Annars kan man få problem när man skall ställa upp det. Illa.

Nåja.

Dagen har gått åt att lägga upp en googlegroup till SSKs dokumentarkiv och få upp alla papper där. Lite tröttsamt och mesigt arbete, men det är gjort nu i alla fall. Jag pratade också med Aimée som är ordförande för Sveroks förbundsstyrelse om Sverok och om vad jag kanske kan bidra med till den organisationen. Med avseende på min nominering. Vi skall prata mer på onsdag. Det pratas nämligen dataspel i riksdagen på ett seminarie jag skall gå på. Då kommer Sverok att vara där, och därmed även Aimée.

Nu sitter jag och lökar framför "V for Vendetta" och njuter av två favoritröster, John Hurts och Hugo Weavings. Mmm...Och skriver lite och pysslar med att få ihop papper till rollspelsansvariga på SSK. Fluff. Anmälningsblanketter och skräp. Gör saker. Men med en lökattityd. Trött efter helgen kan man väl säga. I fredags var jag hemma vid ett och igår var jag hemma idag. Halv tre ungefär.

5 comments:

Erik said...

Det är knappt att jag vågar säga det, men ca 20 minuter efter att du och Larsson var tvungna att gå för att hinna med t-banan så dubbelkollade någon reglerna, och det visade sig att vi "egentligen" hade vunnit spelet nästan två timmar tidigare... Åtta portaler att stänga *inklusive* den sista, inte åtta portaler *exklusive* den sista. Nåja.
Syskonkärleken är något man så småningom lär sig att filtrera bort. De var likadana när jag lärde känna dom för snart tjugo år sen... Men men.
Vill inte dina kompisar gå på Nick Cave är du som sagt hjärtligt välkommen att hänga på oss. Säg bara till så köper jag en extra biljett. Jag har ju ändå fått i uppdrag att köpa åt Per, Peter och Larsson.

devilkitten said...

*Argh!*

Och det missade jag pendeltåget för :)!

Vi får se vad "kompisarna" säger. Det är lite komplicerat, tydligen. Hmmm... Nåja.

Apropå det tyckte jag mig höra mycket bra musik i mixen igår. Efterklang, Little Dragon och Arcade Fire. Bra det :)

Erik said...

Åh, nej! Verkligen ledsen för det. Jag tänkte föreslå att vi skulle sätta någon slags deadline, men vi var så nära slutet att jag inte tyckte det skulle behövas. :(

Nästa gång kommer jag att insistera på fler och kortare spel. Inget ont om Arkham Horror, men att det tar sådan tid går ut över alla andra spel jag vill spela.

Musikmixen var jag också mycket nöjd med. :)
Jag är inne i en fas då jag håller på och utforskar post-rock och relaterade genrer, så det blev en hel del sånt igår - Maserati, Holy Fuck, Explosions in the Sky, Mogwai, Arcade Fire-kusinerna Bell Orchestre, etc). Men också Arcade Fire, Efterklang etc då.

Såg du Arcade Fire när dom var här i höstas, förresten? Grym konsert, även om det var på Annexet. Stockholms sämsta konsertlokal?

Apropå musik så glömde jag en konsert - 1 februari spelar Justice i Stockholm. Tyvärr har jag ingen biljett, men dom säljer hundra stycken i dörren, så jag tänkte stå och huttra utanför Debaser Medis på torsdag i förhoppningen att vara en av dom hundra. Om Justice och kalla blåsiga torsdagkvällar på Medborgarplatsen tilltalar så skulle sällskap vara välkommet. :)
Bekantskapskretsen verkar annars helt ointresserad av fransk elektro...

devilkitten said...

Äsch, det gick en buss, och jag hade Larsson och en massa spyende 20-åringar till sällskap.

Näe, mitt konsertliv inleddes typ 2001 med S.P.O.C.K. i Malmö och stendog fram till 2007 när jag blev medsläpad på Clawfinger. Och fick någon slags renässans. Sedan dess har det blivit Rufus Wainwright och Iron & Wine. José Gonzales tänkte jag gå på, men blev sjuk.

Jag tror inte jag skall gå på konsert på veckodagar. Jag förvandlas från en söt och snäll Mogwai till en elak Gremlin om jag inte får sova... :)

Erik said...

Det var värt ett försök. :)