Monday, January 7, 2008

Konventskontrovers

Vi konventsarrangörer är Guds gåva till spelverksamheten. Vi står över allt och alla, och du som arrangerar skall vara jävligt tacksam för att du får arrangera på våra konvent. Du som besöker skall också vara tacksam. Det är ju en ära bara att få komma till konventet. Att du sedan betalar mellan 150 - 500 spänn för att kunna delta, det är bara ett plus. Egentligen är det värt mer, men det är du som besöker våra fina konvent alldeles för korkad för att förstå.

Eller hur?

Vad är det för jävla tokig inställning? Och varför får jag känslan av att den existerar? Jag har arrangerat konvent i tio år. Och det här har förekommit i mindre eller större utsträckning på varenda konvent jag har varit med om. Nästan.

Elitism är dumt. Elitism leder ingenstans, utom möjligtvis till isolationism och fanatism. Och det är ju som vi alla vet ett bra ställe att befinna sig på. Inavel - mycket positivt! Vem vill inte ha en extra näsa eller tolv fingrar? Eller kanske lite blödarsjuka och klumpfot? Habsburgarna är ett utmärkt exempel på vad som händer om man håller sig inom familjen lite för länge. Eller möjligtvis Otterbäcken...

FÖR HELVETE!

Jag är arg. Jag är upprörd. Och jag har ingen att prata med om det, så jag bloggar istället. Fy fan för arrogans.

Vi som arrangerar konvent skall vara jävligt tacksamma för att det finns de som vill hjälpa oss göra det till bra upplevelser för våra besökare. Jag vet att jag har hamrat om det här tidigare, men jag hamrar lite till. Tänk på vem det är du riktar dig till. Tänk på att det du gör är något andra människor betalar för, och ibland ganska stora summor. Tänk på att förakt och likgiltighet knappast betalar sig i längden.

2 comments:

Henrik said...

Back in the day fick man en helschysst belöning för att man gjort ett rollspelsarr på Gothcon. När man gjort det hårda arbetet med att skriva scenario, ragga SLs, kopiera och distribuera scenarios till SL (för det gjorde helst inte Gothcon själva), då fick man - städa. Eller sa jag "fick"? Jag menar naturligtvis "måste". Stanna kvar och städa konventslokalerna x antal timmar alltså. Försökte man skolka blev man uppringd av en sur konventsgeneral som undrade var man höll hus. Det var ord och inga visor! Och som arrangör lärde man sig snabbt hur mycket man var värd.

devilkitten said...

Vad kan jag säga? Det förekom inte medan jag var aktiv på konventet i fråga, men jag vet att det har förekommit. Egentligen borde vi som bygger konvent kanske bygga pyramider med trappor och offra våra arrangörer till konventsguden Arneticxlaxtotep?

Jag är arg, så arg och så... irriterad på att man behandlar folk på det viset.

För mig har arrangörer alltid varit värda sin vikt i guld. Minst. Och när jag har varit arrogant nog att glömma det har jag blivit påmind. Nästa gång jag gör ett konvent skall jag banne mig betala skribenterna.