Saturday, February 24, 2007

Jemmy Håning

Eftersom jag inte kan låta bli att skriva saker hela tiden, så har jag skrivit en spelledarperson till Mutant - Undergångens Arvtagare, som jag tänkte dela med mig av. Den finns på mitt forum också, men det är nedlusat med spam, och blir det hela tiden, så jag får hålla koll på det och banna folk stup i kvarten. Men nu är det rensat i vilket fall som helst.

Till Jemmy då. Jemmy är en muterad iller.

Genre: Mutant, efter katastrofen
Inspiration: Fri tankeverksamhet och recepttråd på Mutantforumet

Beskrivning: Jemmy Håning - mästerkokare - och så exklusiv att hennes maträtter inte går att finna på någon restaurant. Nej, fröken Håning får man förbeställa, inklusive meny, minst en månad innan tillställningen. Sedan tar fröken Håning sin uppsättning fällor, örtsamlarutrustning och ett stort sortiment förvaringskärl på sin kärra och drar ut i vildmarken för att där under ett par veckors tid samla in råvaror till den stundande delikatessmåltiden.

Jemmy har naturligtvis med sig sin egen utrustning till dylika tillställningar och mången adelsman har känt krävan stiga vid åsynen av den prydliga lilla illern då hon med ett raskt bett skiljer huvud från kropp på något av de levande bytesdjur hon kommit hemdragandes med.

Vanligtvis är det dock värt det, eftersom det snart från Jemmys lilla portabla kokvagn stiger dofter som till och med får den mest vältillredda lobobster att stå sig slätt.

Personlighet: Snabb och smidig, med pigga ögon och glada tillrop i alla lägen. När hon lagar mat är hon helt koncentrerad på det hon gör, och vilda hästar skulle inte kunna dra henne ifrån sin kokvagn. På jakt är hon tyst och framförallt dödlig. Ingen slår Jemmy i närstrid, även om hon har stora problem att nedlägga ett byte med avståndsvapen. Många är det zondelikatesser som funnit en illerkäft vid sin hals och gått hädan i förvåning.

Utseende: Jemmy har en blank välskött gråmelerad päls med svarta stick, en typisk illermask över ansiktet och små händer med vassa klor. Hon är slank och rör sig med grace och värdighet, utom då hon ibland blir så upphetsad och glad över något att hon istället skuttar fram. Då brukar hon även utstöta små glada skall.

No comments: