Tuesday, February 27, 2007

Sanningen om Zombies

PÅ allmän begäran och efter lite eftertanke har jag komponerat följande igenkänningsmanual för zombies:

1. Har de puls? - Nej, en zombie är ett reanimerat lik, och har därför ingen puls att tala om. Detta är det enklaste sättet att avgöra om en människa förvandlats till zombie. Märk väl att personen i fråga helst skall trava omkring för att avsaknad av puls skall kunna tas som ett tydligt tecken på zombieskap. Annars är det högst troligt att det är ett vanligt lik.

2. Andas det reanimerade liket? - Andas det inte är det ytterligare ett tecken på att det är en zombie. Om det däremot andas och rör sig men saknar puls kan det vara så att du inte har hittat rätt ställe att ta pulsen på.

3. Är det blekt? - Om det är ett blekt exemplar, gärna med blåaktiga undertoner i huden, så kan det röra sig om en zombie. Försäkra dig dock om att det vare sig andas eller har puls innan du terminerar det. Det kan vara jag som är ute på promenad.

4. Luktar det illa? - Om det avger en sötaktig doft av föruttnelse kan det röra sig om en zombie. Det kan också vara en tant eller gubbe med parfym/ after shave som surnat, så var säker på att kombinera stankkännetecknet med puls och andningskännetecknet. Annars kan du oavsiktligt orsaka skada på äldre herrar och damer som själva tappat luktsinnet.

5. Rör det sig ryckigt? - Motoriken påverkas när man reanimeras och detta ger upphov till en ryckig och hackig gång. Återigen rekommenderas att man kollar andning och puls innan man agerar. Det KAN vara någon med en muskeldystrofisk sjukdom, eller kanske bara allmänt kass motorik.

6. Försöker det äta din hjärna? - Om det med utsträckta armar rör sig mot dig samtidigt som det med släpig röst säger "hjääääärna... äääääta hjääääärna" så kan du vara ganska säker på att det är en zombie.

No comments: