Wednesday, May 21, 2008

Lågvattenmärke?

Stockholm City har i morgonens upplaga en artikel om att TV-spel är giftiga! TV-spel är GIFTIGA!

Det visar sig vid genomläsning att det handlar om sladdarna till handkontrollerna och strömsladdarna. De innehåller ftalat. Så undvik att småbarnen suger på sladdarna, giftet löser nämligen bara ut sig i saliv. Så det är inte farligt att hålla i eller ta på sladdarna.

En lösning är att köpa sladdlösa handkontroller. Förvisso kostar de en slant, men å andra sidan slipper man sladdar.

Men det är inte det som är lågvattenmärket. Baserat på att det är farligt (för småbarn) att äta spelkonsollsladdar frågar Stockholm City "Är det farligt att spela?". Va?! Hur blev den frågan relevant baserad på ftalat i sladdarna? Är de dumma i huvudet?! Fråga hellre om Microsoft och Sony bör ta bort ftalat från tillverkningsprocessen, men... "farligt att spela"? Baserat på att man inte bör suga på sladdar? Om man är småbarn? Det har ju inte ens med spelen som sådana att göra. Förvisso förstår jag tänket. Jag som aldrig tar en City i vanliga fall tog en City. Och jag besökte deras hemsida (och fick veta att Å inte ingår i alfabetet), samt kommenterade.

Vad gör man inte för upplagan?

Intressant?

Andra bloggare om:
, , , ,

5 comments:

Wilhelm Raab said...

Jag hittade inte det där om bokstaven! Var är det? Ge mig länk! :)

devilkitten said...

Det var deras kommentarsformulär som inte tillät mig att posta med kommentaren att man bara fick använda siffror och bokstäder i alfabetet. Å ingick inte i alfabetet.

Wilhelm Raab said...

Bah. Här hoppas man på en utförlig artikel, något som vetenskapligt bevisar att just Å inte förtjänar sin plats i alfabetet. Lite som att Pluto inte är en planet, och att svart inte är en färg. Eller hur det nu var. Men icke.

devilkitten said...

Vad brukar du hitta i City som har någon vetenskaplig grund? Hallå? Det är ju Nestius som är chefredaktör. Och det vet vi ju hur bra det går. Han tar verkligen hand om sina journalister. På fler än ett sätt.

Wilhelm Raab said...

Jag ska bli han när jag blir stor.