Monday, May 26, 2008

Tre timmars sömn

Tre timmar! Fatta! Tre av åtta. Inte ens hälften så mycket sömn som en människa enligt alla uppgifter på nätet och runtom behöver för att vakna utvilad.*

Jag har legat och haft feber och svettats och frusit och försökt sova. Det gick inte så bra. Nu sitter jag på jobbet, mellan sync och överföring till testkit, och är dödstrött. Men jag köpte choklad att trösta mig med.**

Så nu sitter jag på jobbet och har ont och feber och är allmänt ynklig. När smärtstillande inte biter gör det ont. Nåväl. Det är en kort sejour in i smärtans land. Det sägs att dylikt går över.

Men hur kul är detta att läsa om då? Stackars snusmumriken fick ta en hel radda ynkliga SMS igår. Han måste blivit uttråkad efter det tionde. Nåväl. I veckan väntar åtminstone två punkter på min to-do lista. Jag har svurit på att avverka åtminstone så många per vecka för att få klart grejerna. Det är klart att det konstant dyker upp nya grejer dock. Men fokus. Och total koncentration när jag väl jobbar på något. Jag funderar på att gå och lägga mig ännu tidigare för att kunna pusha min aktivitet på morgonen maximalt. Jag jobbar bäst strax innan jag går till jobbet.*****

-------
* Jag vet, man skall inte tro på allt man läser på nätet
** Choklad är en bra smärtstillare. Eftersom smärta var orsaken till både svettandet och frysandet och sömnlösheten och det inte hjälper med treo***, så var jag tvungen att testa något oortodoxt.
*** Treo hjälper ALLTID säger min mamma. Det kanske det har gjort också, men i sådana fall har jag haft ENORMT ont utan att veta om det. Eftersom jag har haft ont. Tacka vet jag Laudanum.**** Skulle man haft.
**** Laudanum var en mycket populär smärtstillare på 1800-talet. Det är opium upplöst i alkohol, och det intogs främst av aristokratin mot diverse åkommor. Ibland intogs det som botemedel mot opiumberoende. Som det själv orsakat. Så kan det gå.
***** Och PÅ jobbet, skall väl nämnas. Jag går till jobbet tidigt just för att min koncentrationsförmåga är på topp innan lunch. Efter lunch förvandlas jag från supereffektiv till halveffektiv och efter sju på kvällen fungerar jag inte alls ur ett koncentrationsperspektiv.

7 comments:

Wilhelm Raab said...

Skulle inte säga att det är så värst oortodoxt. Jag har i alla fall, av läkare, blivit ordinerad "choklad, kött och pasta".

Hans Persson said...

Titta, en pratchettwannabe. ;-)

devilkitten said...

Jajemän, värsta sorten :)

devilkitten said...

Apropå det är det bara oortodoxt om det inte är utskrivet av läkare :)

Wilhelm Raab said...

Vad är det?

Wilhelm Raab said...

Ah. Pratchett. Inte Prat-chat. Där ser man.

Wilhelm Raab said...

Det man ser är att jag tänker assnabbt men inte lika snabbt som mina muskler fungerar. Aka jag där djävulskt vältränad som gör saker snabbare än hjärnan skickar signaler. Lalala.