Friday, May 23, 2008

Verbositet

Ur munnen ramlar det ord och ner på pappret dräller det tankar. I helgen fyller syster yster år (jag har inte glömt, sis), och jag skall åka till Linköping och ha möte med Sverok.

Hela veckan har varit rätt tuff, faktiskt. Saker som måste göras och saker som bör göras, och jag har inte mer tid än jag har. Så jag drabbas av "borden", "kunde", "skulle" och annat. Verbositet. Dräll, kanske man skulle kunna säga. Något jag kommer att sakna i helgen. Min drällande snusmumrik - mannen med tålamodet från helvetet. Man borde kanske säga "himlen", men med tanke på vad han har fått stå ut med (tvivel, lite mer tvivel, mina galna neuroser om att alltid ha det städat hemma, min ovilja att använda mer än en sked och en tallrik och en gryta när (om) jag lagar mat...) så, ja, helvetet. Bara en evigt torterad själ har uthållighet nog.

Men jo, jag har kollat på en hel del av de grejer som skall göras inom en nära förestående framtid, jag försöker arrangera möten och jag skriver agendor på löpande band. Jag försöker läsa samtidigt som jag försöker analysera och faktum är att om jag bara... om jag bara slapp jobbet ett tag skulle det gå alldeles utmärkt. Då skulle jag ha tid att sätta mig med det jag behöver göra lagom till Augusti och det skulle bli gjort.

Det är kanske dags att lägga ner mitt engagemang i saker och ting. Det är kanske dags att fokusera lite. Jag har lagt så mycket tid på att se till så att spelare i Sverige skall kunna ha det kul.

Jo det har jag. Jag har fått mycket beröm. Jag har fått många mycket goda vänner, ett par kompisar och åtskilliga bekanta. Skall det här bli en skrytpost, månne?

Kanske.

Mitt liv, sedan jag började engagera mig i konvent och dylikt. 1998 blev jag tillfrågad av Ola Sundin, dåvarande rollspelsansvarig(?) på SydCon om jag ville vara rollspelsansvarig. Det ville jag. Jag såg till att fixa 15 kilo böcker och samlarkortspel till konventet. Vi delade ut dem bland deltagarna. 2000 var jag också rollspelsansvarig. Under de åren skrev jag "Nexus", "Brödraskapet" och "Daedalus Encounter". 2001 var jag general för SydCon med Brodin. 2002 och 2003 gjorde jag ett uppehåll. Skrev bara äventyr. "Interference" och "Samhain" tillsammans med Bea Düring, jag illustrerade även äventyret rätt omfattande. 2004 blev jag uppsnappad av GothCon. Via rekommendationer. Skrev "X. Hartford Wales & Partners" och "Dockmakarna". Mellan 2004 - 2006 var jag rollspelsansvarig för GC. Jag skrev för RiotMinds i två år, men de dumpade mig. Det jag skrev kan man läsa här - Europa Intro, Europa Sverige och Europa Frankrike. Från 2005 har jag recenserat åt Fenix, skrivit ett antal artiklar. 2007 var jag auktionsansvarig för GothCon tillsammans med Johan Englund och föreläsningsansvarig för Stockholms spelkonvent med Tove Gillbring. Jag blev också omnämnd på listan "Sveriges mäktigaste kvinnor i spelbranschen". Inte för att det har någon betydelse, men något måste jag ju ha gjort för att tilldra mig uppmärksamheten. Under de här åren har jag också föreläst (ibland för arvode, men ofta bara för resa och mat) på SuperMarit, Skövde Högskola och GameMaker i Arvika. Speldesign, projektledning och så vidare. Jag har varit med på Nordic Game som workshopassistent, suttit i paneldebatter och deltagit som föreläsare på lite random tillställningar. I år sitter jag som vice-general, föreläsningsansvarig och tills vidare även med butiksansvaret för Stockholms spelkonvent. Jag är ledamot i Sveroks förbundsstyrelse och jag hjälper Tove och Anders med ett par små Westernkapitel.

Det räcker nu.

Efter 2008 så är det slut. Då tänker jag bara ägna mig åt mina egna projekt. Skriva åt Tove och Anders kommer jag att göra i fortsättningen också, men inget mer Sverok, inget SSK, inga konvent. Sabbatsår kanske? Om jag inte syns eller hörs kanske jag kan få vara ifred lite?

Jag har lagt tio år av mitt liv i konvent. Vad har jag fått för det?

Jag behöver semester så det bara sprutar om det. Melankoliattack! Verbositet. Verbositetsvomering?

Intressant?

Andra bloggare om:
, , , ,

3 comments:

Wilhelm Raab said...

Jag har hört talas om semester en gång. Det ska vara bra. Köp en så'n.

devilkitten said...

Mmm, jag funderar starkt på det. Det verkar inte hända i år dock.

Wilhelm Raab said...

Asch, det är klart det kan göra. Packa ihop dig och pojken i en väska med destination någonstans i en vecka. Det är inte så svårt liksom. Åk och titta på den där kyrkan som är inredd med människoben, den vill jag se så jag kommer bli dödligt avundsjuk.