Monday, May 19, 2008

Tankar man har på väg till jobbet

Man och man. Det var jag som hade tankarna. Jag tänkte bland annat "här skulle man kunna undvika galna och medvetna bilar, som Christine. Kolla, den här stenkulan som är fastcementerad i marken skulle vara perfekt för att hindra bilens framfart, och de där trapporna måste vara på tok för smala för ett mordiskt motorfordon."

Nej, jag är förmodligen inte knäpp, men jag borde ha kollat lite närmare på rollspelet jag köpte i fredags. Det innehåller nämligen zombies. Zombies får mig att drömma mardrömmar. Natten har alltså spenderats i ett gastkramande grepp av ghouls med en aptit på människokött.

Unhallowed Metropolis har en bra setting, för övrigt. Det är en mycket intressant blandning av viktoriana och efter katastrofen med lite steampunk och zombies inslängt som krydda. Det är lite over the top på sina ställen, men eftersom jag inte hunnit igenom hela världsbeskrivningen än (som upptar ca 1/4 av en 390 sidor tjock bok), så skall jag avstå från att uttala mig riktigt än. Det kan hända att spelmekaniken berättigar de lite mer... erh... påfallande fantastiska kreaturen som löper runt i London.

I övrigt har min natt och morgon gått åt till att irritera mig på "Bones" som i ett avsnitt framställer serieläsare som totalt världsfrånvända idioter. Good going. Jag tror till och med att de hintar om rollspel eller lajv i manuset, men det framgår inte till fullo. I vilket fall som helst är det stereotyper som heter duga.

Vilket påminner mig om att jag måste kila iväg till lämplig bokutlåningsinstans och införskaffa lite böcker om bildsymbolik och bildanalys...

Och sist men inte minst. Fadern fyller år idag. Stort grattis till dig pappsen, och många, många kramar!

Intressant?

Andra bloggare om:
, ,

5 comments:

NINA said...

Whoa... Vi har så mycket gemensamt! Min pappa fyller också år idag!

devilkitten said...

:)

Joakim said...

Sen finns det platser där man _inte_ vill bli jagad av Christine. Den där tunneln genom Brunkebergsåsen, t ex, den som mynnar ut vid Olof Palmes Gata (om man nu kommer från Birger Jarlsgatan-hållet ... tror det är Birger Jarl - jag och gatunamn).

devilkitten said...

Jag skulle personligen inte vilja bli jagad av Christine alls, men det kanske bara är jag?

Wilhelm Raab said...

Hon är rätt snygg..