Saturday, August 25, 2007

Till min älskade syster...

Om du inte mår bra på jobbet, så investera lite tid i att leta efter ett nytt. Det betalar sig. Jag lovar. Livskvaliteten går dessutom upp något grymt.

Jag har ju bytt jobb, och det är värt varenda krona i lönesänkning jag har fått ta. Man ser färger igen, och kan känna tillfredsställelse och glädje över att gå upp på morgonen, för hey, det är ännu en underbar dag på jobbet att se fram emot.

Jobb där ledning saknas, där man inte är på det klara med vilka strukturer som finns, eller vad man kan vänta sig att få göra imorgon, det är jobb som inte funkar att arbeta på om man är någorlunda intresserad av att prestera något bra. Man får dessutom energin utsugen ur sig. Man orkar knappt göra något, för det är så ansträngande att ens tänka.

Sedan jag bytte jobb från TP till Avalanche har jag levt upp enormt. Allt är inte perfekt, men jag tar motgångar mycket bättre än tidigare och jag har lust och energi över när jag kommer hem på kvällen. Jag har nästan skrivit klart två scenarion, och det på en vecka. Jag har skrivit tonvis med artiklar och får idéer hela tiden. Det betalar sig att byta jobb. Lita på mig.

Jag skall skicka med morsan och Sture, som är här nu, en bok som jag tror du kan ha nytta av. Upp med hakan sis. Behöver du hjälp är det bara att säga till.

No comments: