Friday, November 9, 2007

Error Flynn, Errols yngre bror

Det här är berättelsen om Error Flynn, yngre bror till Errol Flynn. Egentligen var de tvåäggstvillingar, men Errol var alltid förtjust i att påpeka för sin yngre bror Error att han var äldre och duktigare, eftersom Error var mycket snyggare.

Just på grund av att Error var mycket snyggare var det också han som till att börja med blev inbjuden till en filmstudio för att göra en hejdundrande, bombastisk swashbucklarfilm med många prinsessor att kyssa, tröttsamma pirater som stod i vägen framför prinsessorna han ville kyssa, samt en superskurk (boss, om det hade varit ett spel) att besegra (som också var ute efter prinsessan, men eftersom han var en boss ville han inte bara kyssa henne, utan även utföra andra onämnbara akter med hennes liljevita, oskyldiga kropp. Bjuda henne på te, helt enkelt. Till och med bossen var oförmögen att begå det vedervärdiga dådet att bjuda henne på kaffe.).

Sagt och gjort. Error kastade sig oförväget ut i rummet där prinsessan satt fången och superskurken (bossen) höll till. Tanken var att han på vägen ner lite elegant skulle fånga ett rep till en kandelaber som då skulle fara upp i taket, strategiskt placerad just där superskurken (bossen) sedan tänkte plantera sig, bara för att få den i huvudet när Error lite elegant landat nätt precis bredvid prinsessan.

Istället missade Error kandelaberrepet och plaskade rätt ner i det målade fuskmarmorgolvet. Nåväl. Regissören gav honom en chans till. Och en till, och ytterligare en, tills dess att skådespelarens beteende blev känt som att göra ett "error", alltså ett så rysligt misstag att det helt enkelt inte går att förbise det eller le lite generat.

Till slut ringde man hans äldre bror, som naturligtvis klarade av allt med elegans. Error i sin tur slutade som eskort till de stora stjärnorna. Hans brutna näsa hade givit en viss rå elegans till hans redan stiliga drag, och för det kunde de stå ut med att han med jämna mellanrum snubblade på röda mattan vid premiärer.

Error har dock levt kvar, framförallt när det gäller datorer. För vad är ett error om inte motsvarigheten till att landa med ansiktet före i ett målat fejkmarmorgolv?

Tack Belking, för inspirationen.

No comments: